Produse din urzica pentru prostată si rinichi

Afecțiunile de prostată și rinichi nu sunt de neglijat și vin la pachet cu dureri, sângerări, disconfort și neplăceri pe timpul zilei și al nopții.

Pentru a evita aceste probleme îți recomandăm să consumi ceaiuri din urzici și produse homeopate care au în compoziție aceste plante.

Citește acest articol până la capăt pentru a descoperi cele mai bune produse homeopate, de la EUmed, recomandate pentru sănătatea ta!

Urzicile fac minuni pentru organism

Urzicile sunt plante medicinale, răspândite pe tot Globul, cu multiple beneficii pentru organismul uman, cunoscute încă din Evul Mediu.

Cu un conținut ridicat în vitamine și minerale fac minuni în tratarea afecțiunilor de prostată, pietre la rinichi și infecțiilor vezicii urinare.

Rinichii, organe vitale pentru organism

De forma a două boabe de fasole, rinichii, organ pereche, fiecare având o dimensiune de aproximativ un pumn, au rolul principal de a filtra sângele și de a produce urina cu scopul de a elimina substanțele toxice și excesul de lichide din organism.

Stresul cotidian, aportul de lichide scăzut și o alimentație neadecvată fac ca rinichii nostri să aibă de suferit.

Afecțiunile  și durerile de rinichi sunt greu de suportat de către pacienți. Acestea pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și creșterea aportului cu suplimente naturale.

Apă, legume și fructe pentru rinichi sănătoși

Îti recomandăm câteva alimente pe care să le consumi pentru menținerea  sănătății rinichilor.

 • Legume crucifere, varză, conopidă, brocoli;
 • Citrice și sucul de lamâie;
 • Afinele și merele ;
 • Un consum mare de apa și lichide în general.

Asigură sănătatea optimă a rinichilor cu produsele naturale EUmed

Cercetările arată că urzica are efecte uimitoare în combaterea și ameliorarea afecțiunilor de rinichi. Ea e folosită sub diferite forme, în mâncăruri, în stare uscată pentru ceaiuri, sub formă de tinctură, pulbere, în suplimentele naturale.

Eumed vă recomandă două produse homeopate care au urzică în componența lor:

 • Kneipp Brennessel DrajeuriDrajeurile de urzici KNEIPP sunt un medicament tradițional din plante care susțin funcția excretoare a rinichilor. Este recomandat pe o perioada mai lungă de timp pentru a vedea efectele. KNEIPP conține ingredient naturale: pudra de frunze de urzici și extract uscat de frunze de urzici.

Se recomandă utilizarea produsului în paralel cu exerciții fizice și o dietă alimentară sănătoasă.

Prostata și rolul ei

Prostata este o glandă a sistemului genital masculin care are un rol important atât în aparatul urinar, cât și în cel de reproducere. Simpomele acestei afectiuni sunt:

 • Urinarea de mai multe ori pe noapte
 • Senzația că nu ti-ai golit vezica de tot
 • Prezența sângelui în urină
 • Senzația de arsură atunci când urinezi.

Asigură sănătatea optima a prostatei cu produsele naturale EUmed

Substanțele antiinflamatoare pe care le conțin urzicile ajută persoanele care suferă de probleme de prostată. Consumul de ceai de urzică ajută la ameliorarea usturimii din timul urinării și reduce inflamația prostatei. Recomandarea ar fi să bei două cani de ceai de urzică pe zi. În combinație cu ceaiul, EUmed vă recomandă:

 • PROSTAGUTT uno KapselnPROSTAGUTT duo 160mg/120mg este un produs din extract uscat de rădăcină de urzică și fructi de palmier. Este un tratament utilizat în afecțiunile  de prostată cu rol antiinflamator. Conține 60 buc.
 • PROSTAMED Urtica CapsulePROSTAMED URTICA este un medicament homeopat folosit în caz de afecțiuni ale sănătății tractului urinar și a vezicii urinare. Este un remediu natural obținut pe bază de extract de rădăcină de urzică. Conține 120 de buc.

Și rinichii, dar și prostata au nevoie, pe lângă produsele homeopate cu urzică, de o alimentație sănătoasă pentru a funcționa bine. Se recomandă un consum mare de apă, fructi și legume și eliminarea grăsimilor animale.