Lipsa de medicamente din România

Lipsa de medicamente din România

 

Lipsa de medicamente din România s-a accentuat în ultimii ani și produce îngrijorare atât în rândul pacienților, cât și al medicilor. Aceasta afectează cu precădere pacienții cu afecțiuni cronice, a căror sănătate depinde de administrarea unor medicamente pe termen lung.

Cu o astfel de situație s-au confruntat pacienții cu hipotiroidie, care în perioada anului 2020 nu găseau în farmacii medicamentul Euthyrox.

Posibile cauze ale crizei de medicamente

Atunci când apare o criză de medicamente, aceasta este soluționată la nivel național de către autoritățile nationale, iar în unele situații se poate implica și Agenția Europeană a Medicamentului. Printre cauzele responsabile de lipsa de medicamente în România se află următoarele:

  • Probleme de producție, care afectează calitatea medicamentelor;
  • Cererea neașteptat de mare, care este întalnită pe durata epidemiilor sau a unor dezastre naturale;
  • Dificultăți financiare sau ale lanțurilor de aprovizionare.

Ce medicamente lipsesc din farmacii?

Prin intermediul platformei „Medicamente Lipsă” pacienții semnalează lipsa multor medicamente din farmacii. Câteva dintre acestea sunt:

  • Zoloft – utilizat în tratamentul depresiei, al atacurilor de panică și al stresului post-traumatic;
  • Lyumjev – medicament cu insulină utilizat de pacienții cu diabet zaharat;
  • Levopoda – administrat de către pacienții cu Parkinson;
  • Revolade – medicament antihemoragic utilizat de pacienții cu trombocitopenie;
  • Carboplatin – medicament utilizat în tratamentul mai multor tipuri de cancer;
  • Trileptal – folosit în tratamentul epilepsiei și al tulburărilor bipolare.

Unele spitale din România se confruntă cu o lipsă de medicamente și de materiale sanitare. În cazul acestora, pacienții internați sunt nevoiți să își cumpere medicamentele din farmacie.

Achiziționarea medicamentelor din Germania – o soluție eficientă

Lipsa de medicamente determină pacienții să întrerupă tratamentul sau chiar îi pune în imposibilitatea de a-l putea urma. De asemenea, ei vor fi obligați să înlocuiască medicamentele de care au nevoie cu alternative mai puțin eficiente sau mai scumpe.

Atunci când suferi de o afecțiune cronică, renunțarea la tratament nu este o opțiune pentru tine. Totodată, întreruperea tratamentului poate avea consecințe grave asupra sănătății tale. Prin urmare, achiziționarea medicamentelor dintr-o altă țară reprezintă o alternativă la lipsa medicamentelor din România.

În farmacia online EUmed vei găsi medicamente produse în Germania, care nu sunt disponibile în farmaciile din țara noastră. Indiferent dacă te confrunți cu o formă de cancer, diabet, o afecțiune neurodegenerativă sau o boală reumatică, vei găsi în farmacia noastră medicamentele care sunt atât de importante pentru tine.

Nu trebuie să îți faci griji cu privire la medicamentele care se eliberează pe bază de prescripție medicală. O fotografie cu rețeta ta poate fi încărcată cu ușurință pe website-ul nostru înainte de a finaliza comanda. Odată comandate, medicamentele comandate vor ajunge la tine în cel mai scurt timp posibil.

Înțelegem cât de dificil este pentru tine să te lupți cu o problemă de sănătate fără tratamentul adecvat. Tomai de aceea îți punem la dispoziție, în farmacia online EUmed, o gamă diversificată de medicamente, suplimente alimentare, medicamente antroposofice și remedii homeopatice, menite să îți îmbunătățească starea de sănătate și calitatea vieții.