Ghid de suplimente alimentare pentru diferite categorii de varsta

Suplimentele alimentare joacă un rol crucial în menținerea sănătății și a bunăstării pentru toate grupele de vârstă. În diferite etape ale vieții, necesitățile nutriționale variază, iar alegerea suplimentelor potrivite poate fi esențială pentru compensarea deficiențelor specifice fiecărei categorii. Ȋn farmacia online EUmed.ro, găsești o varietate de produse care te vor ajuta să ȋți echilibrezi organismul, la orice vârstă.

Ce nevoi au copiii

Copiii sunt în plină creștere și dezvoltare, iar pentru ei sunt esențiale anumite vitamine și minerale. Principalele deficiențe cu care se pot confrunta includ lipsa vitaminelor D și B, fierului și zincului. Acestea sunt vitale pentru dezvoltarea osoasă, funcția imunitară și dezvoltarea cognitivă.

Bion3 Immun Junior este un supliment sub formă de tablete masticabile, care combină 12 vitamine, două minerale și trei culturi bacteriene. Este special conceput pentru a sprijini sistemul imunitar al copiilor și pentru a ajuta la reducerea oboselii. Se utilizează zilnic, în timpul meselor.

Cefavit B-complete Kids oferă o combinație echilibrată a tuturor celor opt vitamine esențiale din complexul B și vitamina C în comprimate filmate, ușor de înghițit. Acest supliment este destinat copiilor de peste șase ani și sprijină funcționarea normală a sistemului nervos și psihicului, contribuind, de asemenea, la performanțele mentale normale și la reducerea oboselii.

Suplimente recomandate adulților și vârstnicilor

Adulții se confruntă frecvent cu provocări cum ar fi stresul și lipsa somnului, fenomene accentuate de ritmul alert al vieții moderne. Stresul cronic poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv afectarea sistemului imunitar și creșterea riscului de boli cronice. De asemenea, somnul insuficient afectează negativ sănătatea mentală și fizică, scade capacitatea de concentrare și crește sensibilitatea la infecții. Suplimentele cu magneziu pot ajuta la ameliorarea stresului și îmbunătățirea calității somnului prin susținerea funcționării normale a sistemelor nervos și muscular. Suplimentele cu B-complex și omega-3 sunt, de asemenea, recomandate pentru a combate efectele stresului și pentru a susține sănătatea cardiovasculară și cognitivă.

Pe măsură ce avansăm în vârstă, încep să apară diverse probleme legate de sănătatea inimii și a oaselor, ceea ce necesită o atenție sporită în alegerea suplimentelor nutritive. Bolile cardiace sunt o preocupare majoră pentru vârstnici, de aceea acizii grași omega-3 sunt esențiali pentru menținerea sănătății cardiovasculare prin susținerea funcționării normale a inimii și menținerea nivelurilor sănătoase de trigliceride și tensiune arterială. Osteoporoza este o altă problemă frecventă, iar suplimentele cu calciu și vitamina D sunt vitale pentru rezistența oaselor. Suplimentele antioxidante sunt și ele recomandate pentru protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, o altă problemă comună în rândul vârstnicilor.

Cefaomega este un supliment în formă de capsule care conține doze mari de acizi grași omega-3 (EPA și DHA) proveniți din ulei de pește de mare adâncime. Este ideal pentru susținerea funcționării normale a inimii și pentru menținerea unei funcții cerebrale normale, având adăugată vitamina E pentru a proteja celulele împotriva stresului oxidativ.

Magnesium Verla N oferă magneziu în drajeuri, esențial pentru reducerea oboselii, susținerea funcționării sistemului nervos și muscular. Acest supliment este util pentru adulți și vârstnici, deoarece constribuie la menținerea funcțiilor fiziologice normale.

Glutathion Liposomal este un supliment sub formă lichidă, ce conține glutation redus într-o formulă lipozomală avansată, care asigură o absorbție îmbunătățită. Este recomandat să se consume o linguriță pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, pentru a sprijini detoxifierea celulară și protecția împotriva stresului oxidativ.

Alegerea suplimentelor potrivite, în funcție de vârstă și de nevoile nutritive specifice poate contribui la sănătatea și vitalitatea ta, pe termen lung. Cere-i medicului de familie sau specialiștilor recomandări înainte de a începe orice regim de suplimente, pentru a te asigura că sunt potrivite organismului tău, al copiilor sau părinților.