Gestionarea eficienta a bolilor cronice cu ajutorul suplimentelor, complementar tratamentului traditional

A trăi cu o boală cronică este o provocare zilnică, ce necesită o gestionare atentă și un stil de viață adaptat. Multe dintre aceste afecțiuni, cum ar fi diabetul, hipertensiunea și nivelul ridicat de colesterol, pot fi controlate eficient printr-o combinație de medicamente alopate, suplimente nutritive și schimbări în dietă și activitatea fizică. Aici intervin produsele complementare tratamentului tradițional, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor, la ȋmbunătățirea calității vieții și la prevenirea complicațiilor severe.

În România, prevalența diabetului în rândul populației adulte (între 20 și 79 de ani) este semnificativă, cu aproximativ 6,5% din populație afectată, potrivit datelor în 2021​​. Acesta este un aspect îngrijorător, având în vedere impactul global al afecțiunii. La nivel mondial, numărul persoanelor cu diabet este așteptat să crească semnificativ, ajungând de la 537 milioane, în 2021, la 643 milioane, până în 2030​, conform Diabetes Atlas.

Principalele provocări ale pacienților cu diabet:

  • Menținerea unui nivel constant al glicemiei – variațiile zilnice ale glicemiei pot duce la hiperglicemie sau hipoglicemie, fiecare având potențiale consecințe serioase.
  • Prevenirea complicațiilor pe termen lung – diabetul netratat sau gestionat necorespunzător poate duce la probleme de sănătate severe, cum ar fi neuropatia diabetică, retinopatia și boli cardiovasculare.
  • Adaptarea dietei și a stilului de viață – persoanele cu diabet trebuie să fie conștiente de alimentele pe care le consumă și să își monitorizeze activitatea fizică, ceea ce poate fi dificil de menținut pe termen lung.

Pe lângă tratamentul recomandat de medicul specialist, pacienții cu diabet au acces, ȋn farmacia EUmed.ro și la suplimente care ȋi pot ajuta să mențină nivelurile glicemiei în limite normale. Diabeto, un supliment natural, oferă suport în acest sens, conținând ingrediente active precum DHA, EPA, vitaminele C, D, E, crom, zinc și magneziu. Utilizarea recomandată include două capsule pe zi în prima lună, urmate de o capsulă zilnică, pentru a sprijini eficient metabolismul glucidelor.

O altă opțiune este ALSIDIABET, destinat gestionării diabetului de tip II. Acesta conține catechine din scoarța de scorțișoară, niacină și crom, elemente care au demonstrat în studii clinice că pot îmbunătăți nivelurile de glucoză, pe termen lung. Produsul este un ajutor valoros pentru cei cu un metabolism perturbat al zahărului și oferă un control mai bun asupra nivelurilor glicemiei.

Bolile cardiovasculare, printre cele mai comune cauze de mortalitate, la nivel global

În ceea ce privește bolile cardiovasculare, inclusiv hipertensiunea, acestea rămân printre cele mai comune cauze de morbiditate și mortalitate la nivel global. Studiile indică o prevalență crescută a hipertensiunii în rândul populațiilor adulte, cu factori de risc majori incluzând stilul de viață sedentar și obezitatea​.

Principalele provocări ale pacienților cu hipertensiune:

  • Hipertensiunea este adesea asimptomatică în stadiile incipiente. Asta o face dificil de detectat fără screeninguri regulate.
  • Factori precum dieta săracă, sedentarismul și obezitatea contribuie la hipertensiune, iar modificarea acestor comportamente poate fi provocatoare.
  • Menținerea unui regim alimentar și medicamentos strict poate fi complicată, mai ales pe termen lung.

Pentru persoanele care suferă de hipertensiune, menținerea sănătății vasculare este esențială. TELCOR Arginin plus este formulat pentru a sprijini funcția vasculară și a reduce hipertensiunea arterială ușoară. Conține arginină, vitaminele B și alte ingrediente esențiale și ajută la dilatarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației. Recomandarea este de a consuma două comprimate filmate de două ori pe zi sau de a amesteca conținutul unui plic de granule în 200 ml de apă la masă.

Nivelurile ridicate de colesterol continuă să fie un factor major de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Menținerea acestor niveluri în limite normale este crucială pentru prevenirea complicațiilor pe termen lung, cum ar fi ateroscleroza și bolile coronariene​.

Principalele provocări ale pacienților cu un nivel ridicat al colesterolului:

  • Identificarea și gestionarea cauzelor subiacente – colesterolul ridicat poate fi influențat de factori genetici, stilul de viață și alte probleme de sănătate, ceea ce complică tratamentul.
  • Adaptarea dietei – reducerea consumului de grăsimi saturate și trans este esențială, dar poate fi dificilă, mai ales în culturile cu diete bogate în aceste grăsimi.
  • Monitorizarea și evaluarea regulate – colesterolul ridicat necesită monitorizare constantă pentru a evalua eficacitatea intervențiilor dietetice și medicamentoase, ceea ce poate fi obositor pentru pacienți.

Armolipid Extra ajută la controlul colesterolului în mod natural, datorită compoziției sale unice care include orez roșu fermentat, coenzima Q10 și astaxantină. Acest complex sprijină reducerea lipidelor și este simplu de administrat. Este o soluție eficientă pentru menținerea unui nivel sănătos al colesterolului și pentru prevenirea complicațiilor asociate.

După cum spuneam și la ȋnceputul articolului, terapia cu suplimente este complementară tratamentului alopat. Doar un medic specialist poate face recomandări de medicamente, naturale sau tradiționale, ȋn funcție de istoricul medical al fiecărui pacient.